Ügyfél átvilágítás

Kedves Ügyfelünk!

2017. június 26-án hatályba lépett a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (továbbiakban: törvény).
A törvény kötelezettségeket ír elő Vállalkozásunk számára melynek értelmében amennyiben Ön minket választ biztosítási ügyineinek intézésére, ennek megkezdése előtt át kell világítanianunk ügyfeleinket. Meglévő ügyfeleink esetében ezt ismételten kell elvégeznünk a megváltozott szabályozás szerint.

Mit jelent ez?
1. Meg kell győződnünk arról, hogy adatbázisunkban a törvény által előírt, Önről és az Ön – általunk kezelt vagy a jövőben kezelendő – biztosításaival kapcsolatos nyilvántartott azonosító adatok helyesek-e. Amennyiben valamely adat megváltozott, akkor az újakat frissítenünk kell adatbázisunkban.
2. A személyazonosító okmányokról másolatot kell készítenünk. Amennyiben a másolat készítéséhez nem járul hozzá, akkor a törvény értelmében nem tudjuk a biztosítsainak ügyintézését végezni.
3. Ezen túl minden ügyfélnek nyilatkoznia kell közszereplői státuszáról. Ez azt jelenti, hogy meg kell adni, hogy kiemelt közszereplőnek minősül-e, kiemelt közszereplő hozzátartozója-e, vagy van-e kiemelt közszereplővel üzleti kapcsolata.

Mit kell Önnek tennie?
Kérjük, hogy biztosítási ügyeik intézésekor hozza magával  érvényes személyazonosító okmányait!
• személyazonosító igazolvány, vagy e-személyazonosító igazolvány és vezetői engedély (ha van), vagy útlevél, valamint lakcímkártya.

Megértését és együttműködését előre is köszönjük!